divendres, 7 de març del 2014

Ens hem quedat sense cap canal de TV que parle en valencià

Llei d´us del ensenyament en Valencià LUEV
Article 25 El Consell de la Generalitat Valenciana:
  1. Vetlarà perquè el valencià tinga una adequada presència a les emissores de ràdio i televisió i altres mitjans de comunicació gestionats per la Generalitat Valenciana, o sobre els quals aquesta Llei tinga competència, d'acord amb el que disposa la present Llei.
  2. Impulsarà l'ús del valencià a les emissores de ràdio i televisió. 
  3. Fomentarà quantes manifestacions culturals i artístiques es realitzenen les dues llengües, tot rebent consideració especial les desenvolupades en valencià. 
  4. La Generalitat Valenciana recolzarà quantes accions vagen encaminades a l'edició, desenvolupament i promoció del llibre valencià, i tot això sense menyscabar la llengua utilitzada, però amb un tractament específic als impressos en valencià


Aquest article consta de quatre punts i ara mateix el Govern de Valencia està incomplint els dos primers amb la seua totalitat.  
La paraula és el vehicle fonamental transmissor de la cultura que alberga tota una tradició arrelada a través del temps i de l'esdevenir dels esdeveniments històrics.
És fonamental el coneixement i l’ús de la llengua com a vincle d'unió i identitat d'un poble.
El dret a la informació és un dret fonamental i el dret a ser informat en la teua pròpia llengua és un dret inalienable.
És un atemptat contra les llibertats fonamentals privar a un poble estar informat del que ocorre en el seu entorn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada